OLAPLEX ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Olaplex ne sadrži silikon, sulfate, ftalatalate, DEA (diethanolamine), aldehide, i nije testiran na životinjama. Olaplex povezuje prekinute disulfidne sumporne  veze u kosi. Te veze se lome kao posledica termičkih, mehaničkih i hemijskih tretiranja.
Koristite Olaplex kao pomoćno sredstvo… Kroz sve češću upotrebu upoznaćete i sve karakteristike ovog proizvoda. Biće od koristi kako Vama kao frizeru, tako I što je još važnije,klijentu u vašoj stolici. Sa novim znanjem dolazi mogućnost da odemo korak dalje u tretiranju kose. Upoznajte ovaj proizvod tako što ćete ga često koristiti I time otkrivati načine upotrebe koji najviše odgovaraju Vama I vašoj ličnosti .

OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER , UPUTSTVO:

Pramenovi na foliji:
Obratite posebnu pažnju na količinu blanš praha koji koristite. Te količine variraju. Potrebna količina Olaplexa zavisi od količine blanš praha sa kojim radite, a ne od količine mešavine blanša I peroksida.*
1. Pomešajte blanš sa peroksidom.
** Olaplex može da produži vreme delovanja. Da biste to izbegli, povećajte jačinu peroksida za jedan ceo volumen.
Koristite 20vol. za rezultate koje biste dobili sa 10vol.
30vol. za rezultatekoje biste dobili sa 20vol.
40vol. za rezultate koje biste dobili sa  30vol.

Kada mešate peroksid  sa količinom od 15 grama blanša u prahu, dodajte 3,75ml Olaplexa  No.1
Kada mešate peroksid  sa količinom od 30 grama blanša u prahu, dodajte 7,5ml Olaplexa No. 1

2. Koristite dozer kako biste lako odredili tačnu meru Olaplexa koja Vam je potrebna.

3. Dodajte Olaplex  No.1 Bond Multiplier u već pripremljenu smesu za posvetljivanje I dobro promešajte.

Napomena:  Možda ćete morati dodati  još blanš praha da biste dobili željenu gustinu.  U još jednoj posudi  pomešajte  posvetljivač I Olaplex No.1 Bond Multiplier ako Vam je potrebno vise od 30 grama blanš praha.

Budite pažljivi kao I uvek kada radite sa blanšom.

*Poznato je da blanš reaguje toplotno na hlor I druge minerale koji se nalaze u vodi  I na kosi.  Ako dođe do toplotne reakcije , ona nije prouzrokovana Olaplexom. Razlog je blanš koji reaguje u kontaktu sa mineralima. Ako se to desi – odmah isperite kosu.

OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER  ZA TEHNIKU BALAYAGE.

      *Koristite 3,75ml Olaplexa  No.1 na 15 grama posvetljivača za Balayage.
*Dodajte pripremljenu  količinu Olaplexa No.1 u prethodno zamešani posvetljivač i dobro promešajte.
Količina Olaplexa korišćenog za Balayage tehniku će zavisiti od volumena peroksida  koji koristite sa posvetljivačem za Balayage. Ako je najveći volumen koji koristite 40vol. imajte na umu da kada smeši dodate Olaplex dobijate rezultate za 30 vol. Mozete da koristite difuzer kako biste ubrzali vreme delovanja. Po potrebi možete dodati i 1.75 ml No. 1. za brže posvetljenje  ako radite s vremenskim ograničenjem.

BLANŠ U KREMI:

Za svakih 45 grama kremastog  blanša kojeg koristite dodajte 7.5 ml Olaplexa  No.1 Bond Multiplier. Ako koristite više od 45 grama kremastog  blanša ne morate koristiti više No.1, već samo povećajte dozu Olaplexa na 9ml… ili zamešajte još jednu posudu da bi ste imali istu gustinu.
Koristite 3,75 ml Olaplexa za sve količine kremastog blanša manje od 45 grama.

VREME DELOVANJA BLANŠA:

ZAVISI. Ono varira. Ne možemo vam reći  tačno vreme, pa čak ni otprilike, budući da je svaka kosa drugačija. Ne postoji norma, ali pouzdano možemo reći da postupak traje duže. Ovo je u redu s obzirom da zdrava i sjajna kosa vredi čekanja.
Toplota: Olaplex dobro reaguje na toplotu, ali toplota ubrzava sve hemijske reakcije. Budite oprezni i proveravajte svakih 3 do 5 minuta, kao što biste to radili I u normalnim okolnostima . Ako je kosa ozbiljno oštećena nemojte koristiti  toplotu, sve dok joj Olaplex ne povrati zdravlje, jačinu I punoću. Nemojte pojačavati volumen peroksida s osnovnom bojom ili intenzivnim posvjetljivačima.
** Nemojte pojačavati količinu posvjetljivača sa osjetljivom kosom, poput dječje, koja je veoma krhka.
** Nemojte pojačavati količinu razvijača za izbeljivače koji se nanose na teme,
** Nemojte pojačavati za osnovnu boju ili prelive.

POSVETLJIVAČ KOJI SE NANOSI NA TEME

Možete dodati Olaplex pri posvetljenju izrastka. Povećajte volumen peroksida na odgovarajući način ali imajte na umu moguće iritacije kože glave pri radu sa volumenom većim od 20. Očekivano je produženo vreme  delovanja.

NADOGRADNJA (ekstenzije):

Olaplex se odlično slaže sa ekstenzijama. Možete  dodati Olaplex posvetljivačima, farbama I tonerima na svim vrstama ekstenzija.

KONTROLA ŠTETE:

Šta trebate uraditi kada vaš klijent ima jako oštećenu, i previše tretiranu kosu? Preporučujemo potpuni Olaplex tretman (razređena Olaplex No.1  formula, koju sledi Olaplex No.2. Naneti prvo na kosu, ako možete nekoliko puta, učestalo u danima pre tretmana u salonu).

BALAYAGE, TONIRANJE, SJAJ I BOJENJE:

Ne preporučujemo da dodajte više od 3.75ml Olaplex No.1 preparata u farbanje ili toniranje. Ne treba da povećavate volumen peroksida u farbama I tonerima. Samo dodajte Olaplex No.1  tonerima koji imaju vreme delovanja 10 minuta I duže. Možete preklapati upotrebu Olaplexa i koristiti ga u svakom koraku postupka.

RAZREĐENA OLAPLEX FORMULA SA TONIRANJEM:

Možete koristiti  No.1 Bond Multiplier preparat razređen s vodom kao tretman. Pomešajte 15ml Olaplex No.1 sa 85ml vode. Voda može biti iz slavine, ukoliko nemate tvrdu vodu, u tom slučaju preporučujemo destilovanu  vodu.
Nanesite na kosu od korena do vrhova. Pročešljajte.
Pustite da djeluje pet minuta, prosušite peškirom. Nemojte ispirati.
Možete primijeniti bilo koju osnovnu boju ili toner.
Dobro isperite, osušite peškirom i potom krenite sa korištenjem Olaplex No.2 (po potrebi pogledati uputstva  za dodatni tretman).

ŠAMPONIRANJE I TONIRANJE:

Ako naglašavate pramenove i zatim tonirate ne morate ispirati blanš šamponom. Možete isprati, osušiti peškirom i zatim naneti toner zajedno s No.1 Bond Multiplier preparatom. Ispiranje zaustavlja proces aktivacije blanša. Međutim, ako vam je po volji, blanš  možete isprati šamponom, i zatim krenuti na toniranje.

NO. 2 BOND PERFECTOR: TO NIJE SAMO TRETMAN REGENERATOROM

Ovo je drugi korak Olaplex sistema i obično se radi za šamponjerom. No.2  se obilno nanosi na kraju tretmana i završnog ispiranja a pre šamponiranja. Pre samog postupka možete temeljno zaštiti kosu sa razređenom Olaplex No 1. formulom za još bolje rezultate. Ostavite na kosi najmanje 5 minuta, zatim bez ispiranja nanesite bogatu količinu No 2. (oko 15ml) i dobro pročešljajte. Ostavite na kosi najmanje 10 do 20 minuta. No. 2. Bond Perfector takođe služi I kao losion za vrijeme šišanje kose. Uvek se pobrinite da kosa bude dobro isprana od No 2. i tretirana šamponom i regeneratorom pre nego što klijent izađe iz salona. Preparat  može biti ostavljen na kosi duži vremenski period i klijent može isprati i nanijeti regenerator kod kuće. Međutim, mi uvek savetujemo da isperete kosu i nanesete regenerator u salonu zato što je reč o unutrašnjoj strukturi  kose. Za spoljni  izgled već će se pobrinuti vaši najdraži šamponi i regeneratori. Posle tretmana  No.2. uvek možete dodatno primeniti neki drugi dubinski tretman, masku,regenerator.

NO.3 HAIR PERFECTOR:

Olaplex No.3 Hair Perfector predstavlja deo Olaplex Sistema koji je namenjen vašim klijentima I sadrži iste aktivne sastojke kao No.1 I No.2. Vaši klijenti će tako biti u mogućnosti da održavaju zdravlje  I jačinu svoje kose između tretmana zato što No.3 nastavlja da jača I obnavlja mostove u kosi.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU OLAPLEX  NO.3  HAIR PERFECTOR:

Klijent treba temeljno  da nanese preparat na mokru, nešamponiranu, peškirom prosušenu kosu, očešlja je I ostavi preparat da deluje najmanje 10 minuta, zatim da ispere kosu, opere je šamponom i stavi regenerator. Što je duže vreme delovanja efekat će biti veći. Preporučeno je ponoviti najmanje jednom nedeljno, I češće ako je potrebno.

TRETMAN KERATINOM:

Olaplex Bond Reparation System odlično deluje sa tretmanima keratinom. Korišten pre spomenutog učiniće kosu svilenkastom, mekšom, sjajnijom i snažnijom. Kosa će biti fleksibilnija, i otporna na lomljenje. Olaplex prodire u kosu i jača je iznutra. Zahvaljujući tome, pre postupka predlažemo Bond Reparation System. Pomešajte 15 ml Bond Multiplier No.1 sa 85 ml vode u bočicu. Nanesite  temeljno i pobrinite se da cela kosa bude potpuno natopljena. Ostavite 5 minuta, i bez ispiranja nanesite No.2. Bond Perfector i pročešljajte. Ostavite još 10 do 20 minuta. Zatim operite s odgovarajućim šamponom, nastavite s uobičajenim Keratin postupkom. Rezultati su snažnija, zdravija kosa koja omogućava dobijanje najboljih rezultata keratinskog tretmana.

SAMOSTALNI OLAPLEX TRETMAN:

POMEŠAJTE 15ml No. 1. Bond Multiplier sa 90ml vode u bočicu.
Primijenite na kosi od korijena do vrhova. Dobro natopite kosu i pročešljajte.
Ostavite 5 ili više minuta.
Bez ispiranja, nanesite bogatu količinu (15ml) No.2. Bond Perfectora i pročešljajte jednom.
Ostavite najmanje 10 minuta.
Isperite, šamponirajte i primijenite regenerator.

UPUTSTVO ZA TRAJNU:

TIP KOSE
Veoma oštećena
MEŠAVINA OLAPLEX No.1 Koristite nerazređen Olaplex No.1 Bond Multiplier
Način primene I vreme Na svaki vikler nanesite neutralizator i ostavite da deluje 5 minuta. Isperite viklere i prosušite kosu sa peškirom. Nanesite OLAPLEX No.1 Bond Multiplier na svaki vikler. Podesite tajmer na 5 minuta. Po isteku prvih 5 minuta ponovo nanesite No.1 na svaki vikler i ostavite da deluje još 5 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Tonirana kosa i pramenovi
MEŠAVINA OLAPLEX No.1 Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multipliera sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
NAČIN PRIMENE I VREME
Na svaki vikler nanesite neutralizator i preko njega odmah i rastvor OLAPLEX No.1 Bond Multipliera. Ostavite da deluje 5 minuta. Ponovo nanesite rastvor Olaplexa No.1 i ostavite da deluje dodatnih 5 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Bojana
MEŠAVINA OLAPLEX No.1
Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multipliera sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
NAČIN PRIMENE I VREME
Na svaki vikler nanesite neutralizator i preko njega odmah i rastvor OLAPLEX No.1 Bond Multipliera. Ostavite da deluje 10 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Normalna/ Prirodna
MEŠAVINA OLAPLEX No.1
Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multiplier sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
NAČIN PRIMENE I VREME
Primenite neutralizator na svaki vikler i odmah potom primijenite OLAPLEX na neutralizator. Ostavite 10 minuta. Ponovno primenite Olaplex i merite dodatnih pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.
TIP KOSE MEŠAVINA OLAPLEX No.1 NAČIN PRIMENE I VREME
Veoma oštećena
Koristite nerazređen Olaplex No.1 Bond Multiplier
Na svaki vikler nanesite neutralizator i ostavite da deluje 5 minuta. Isperite viklere i prosušite kosu sa peškirom. Nanesite OLAPLEX No.1 Bond Multiplier na svaki vikler. Podesite tajmer na 5 minuta. Po isteku prvih 5 minuta ponovo nanesite No.1 na svaki vikler i ostavite da deluje još 5 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Tonirana kosa i pramenovi
Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multipliera sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
Na svaki vikler nanesite neutralizator i preko njega odmah i rastvor OLAPLEX No.1 Bond Multipliera. Ostavite da deluje 5 minuta. Ponovo nanesite rastvor Olaplexa No.1 i ostavite da deluje dodatnih 5 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Bojana
Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multipliera sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
Na svaki vikler nanesite neutralizator i preko njega odmah i rastvor OLAPLEX No.1 Bond Multipliera. Ostavite da deluje 10 minuta. Skinite viklere i dobro isperite kosu.
Normalna/ Prirodna
Pomešajte 30ml OLAPLEX No.1 Bond Multiplier sa 90ml vode (preporučujemo da koristite destilovanu vodu ako vam je tekuća voda tvrda)
Primenite neutralizator na svaki vikler i odmah potom primijenite OLAPLEX na neutralizator. Ostavite 10 minuta. Ponovno primenite Olaplex i merite dodatnih pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.

FORMULA za kosu sa postojećom trajnom

Pomešajte 15ml No.1. Bond Multipliera sa 90ml vode u bočicu bez raspršivača.
Natopite kosu na viklerima i ostavite 7.5 minuta.
Ako vreme dozvoljava, bez ispiranja, ponovno natopite kosu na viklerima preparatom. Ostavite dodatnih 7.5 minuta. Ukupno 15 minuta.
Odstranite viklere.
Šamponirajte i primenite regenerator.
Nema potrebe za čekanjem 48h nakon primene neutralizatora s Olaplex preparatom.

UPUTSTVO  ZA RELAKSER:

Isperite neutralizator ili neutrališući šampon s kose. Osušite fenom.

FORMULA

Pomešajte 15ml Olaplexa  No.1. Bond Multiplier  sa 90ml vode u bočici sa aplikatorom (ne raspršivačem)
Nanesite na kosu i ostavite da stoji  7,5 minuta.
Isperite preparat iz kose, operate je  šamponom i stavite regenerator.
*Može da se koristi pre ili posle hemijskog tretmana ispravljanja kose.

ŠTA ĆE SE DOGODITI AKO KORISTIM OLAPLEX NA OŠTEĆENOJ KOSI NEKOLIKO PUTA I ONDA PRESTANEM?

Da li će mostovi koji su nastali posle nekog vremena opet popucati I time izazvati lomljenje kose? Ovo je pitanje koje su nam klijenti često postavljali a odgovor je ne. Čak i ako u potpunosti prestanete da koristite Olaplex, zaštita koju ste dobili je trajna.

ŠTA JE OLAPLEX?

Olaplex je jedinstveni  aktivni sastojak  koga su kreirali Dr Erik Presli I Dr Krejg Hoker. Ovo je njihov  prvi izum u kozmetičkoj industriji. Doktori pripremaju još nekoliko patenata, koji će uskoro biti objavljeni. Sa velikim uzbuđenjem očekujemo nove proizvode na kojima se trenutno radi.